All Retail
Опубліковано

Грузія нарощує експорт фундука

Теги:
фундук
Фото:
RAU

Вересень був успішним місяцем для грузинських експортерів фундука через незвично високий попит на фундук в шкаралупі з Італії.

Минулого місяця експорт фундука з Грузії, включаючи ядра і фундук в шкаралупі, склав $ 24,5 млн. Це на 23% більше, ніж у вересні 2020 року, який, в свою чергу, був визнаний хорошим роком, враховуючи відновлення після вторгнення коричневих комах. Загальний обсяг експорту в перерахунку на ядро ​​збільшився на 22%, з 3,4 млн кілограмів до 4,2.

Це поліпшення викликане безпрецедентним зростанням експорту фундука в шкаралупі. Зазвичай Грузія більше заробляє на ядрах фундука, а не на горіхах в шкаралупі. Наприклад, за останні 3 роки як вартість, так і обсяг експорту ядра приблизно в 11 разів вищі, ніж експорт в шкаралупі.

Однак зараз, без різкого збільшення експорту фундука в шкаралупі або, іншими словами, якщо б не було зростання в річному вирахуванні в порівнянні з вереснем 2020 року, загальна вартість експорту фундука в вересні 2021 року була б на 1% нижчою в порівнянні з тим же періодом 2020 року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або