All Retail
Опубліковано

Названо три культури, на експорті яких Україна більше заробила

Теги:
зернові

Експортні відвантаження пшениці, ячменю та ріпаку в натуральному і грошовому вимірах збільшилися за перші три місяці 2020/21 МР.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

"Уже зібрано хороший урожай цих культур, що дозволило поліпшити ці показники в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У той же час за всіма трьома культурам темпи зростання експортної виручки перевищують темпи зростання експортних відвантажень в натуральному вираженні. Така тенденція обумовлена зростанням цін на дані культури на світовому ринку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Варто відзначити, що ці культури належать до експортноорієнтованих", — відзначають в УКАБ.

Результати експорту за 3 місяці 2020/21 МР такі:

Пшениця: обсяг — 9,0 млн т (+ 3% до минулого року), експортна виручка — $ 2,1 млрд (+ 28% до минулого року). Основні країни-імпортери: Індонезія (25% експортної виручки), Єгипет (11%), Туреччина (9%), Пакистан (5%) і Бангладеш (5%);

Ячмінь: обсяг — 3,8 млн т (+ 31% до минулого року), експортна виручка — $ 838 млн (+ 68% до минулого року). Основні країни-імпортери: Китай (61% експортної виручки), Туреччина (11%), Саудівська Аравія (8%), Лівія (6%) і Йорданія (3%);

Ріпак: обсяг — 1,7 млн т (+ 7% до минулого року), експортна виручка — $ 1 млрд (+ 56% до минулого року). Основні країни-імпортери: Німеччина (26% експортної виручки), Бельгія (15%), Пакистан (15%), Нідерланди (10%) і Франція (8%).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або