All Retail
Опубліковано

США очікують брак продуктів харчування і порожніх полиць в продуктових магазинах через проблеми в логістиці

Теги:
FMCG
США
Фото:
epravda.com.ua

У США не виключають можливості зростання цін і дефіциту продукції.

Причиною може служити збій в системі логістики, викликаний серією блокувань по всій країні, пише агентство Reuters.

Білий дім виступив із заявою, в якій попередив громадян про можливі перебої в поставках продуктів харчування і товарів першої необхідності. Навесні 2020 року в США і країнах Європи спостерігався ажіотаж, коли споживачі проводили кілька годин в чергах біля входу в магазини.

Сьогодні учасники ринку повідомляють, що проблеми в ланцюжках поставок можуть привести до зростання споживчих цін і труднощів з поставками продуктів у продуктові мережі. Уряд намагається вирішити проблему і запобігти ефекту порожніх полиць в супермаркетах.

"Будуть речі, які люди не зможуть отримати, і ми сподіваємося, що багато які з цих предметів можна буде замінити іншими. Я не думаю, що є якісь реальні причини для паніки, але ми все розчаровані, і необхідне терпіння", — прокоментувало джерело в Білому домі.

Прогнозується, що рівень інфляції в країні на тлі обмежень і загальної кризи може досягти рекордного рівня за останні сорок років. Раніше побоювання з приводу нестачі продуктів харчування висловлювали багато експертів, що працюють на ринку Великобританії, де також існувала загроза перебоїв в поставках товарів через перебої в логістичних схемах.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або