All Retail
Опубліковано

Єврокомісія: виробництво яблук в Євросоюзі зросте за рахунок Польщі

Теги:
яблука
Фото:
east-fruit.com

Очікується, що виробництво яблук у ЄС зросте на 10% і досягне 12,5 млн тонн в 2021/22 році (+ 8% в порівнянні з середнім пʼятирічним показником) за рахунок збільшення виробництва в Польщі (+ 27% в річному численні), в звʼязку з передбачуваним збільшенням посівних площ (+ 7%) і завдяки сприятливим погодним умовам.

Такі дані наводяться в звіті Єврокомісії, опублікованому на цьому тижні і присвяченому сільгоспринків, пише "АгроБізнес".

Висока доступність польських яблук і низькі ціни повинні привести до збільшення частки яблук в переробному секторі (до 34% в 2021/22 році в порівнянні з 29% в 2020/21 році).

Всього на споживання в свіжому вигляді (+ 2% в річному численні) буде продано близько 7,8 млн тонн, а на переробку — 4,1 млн тонн. Очікується, що споживання свіжих яблук на душу населення в ЄС залишиться на високому рівні (15,3 кг) завдяки нижчим цінам і ширшому визнанню переваг здорового способу життя. Відзначається, що в умовах стабільного попиту на перероблені яблука зростає попит на органічні продукти без додавання цукру.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або