All Retail
Опубліковано

Провідний виробник електроніки Apple представив перші власні електромобілі

Теги:
Apple
Фото:
malls.com

Тайванський виробник електроніки Foxconn Technology Group представив свої перші електрокари.

В ході Дня технологій в Тайбеї в понеділок компанія показала три електричних транспортних засоби — електробус, позашляховик і седан, передає Інтерфакс-Україна.

Очікується, що Foxconn не продаватиме їх під власним брендом. Замість цього вона буде поставляти електрокари своїм клієнтам-компаніям, серед яких американська технологічна корпорація Apple Inc.

Раніше в ЗМІ зʼявлялися повідомлення про те, що Apple почала пошук потенційних партнерів і вивчає можливості для початку виробництва свого першого автомобіля в 2024 році. Проте компанія публічно не заявляла про плани виходу на автомобільний ринок.

Foxconn є найбільшим збирачем iPhone і давнім партнером Apple, що збільшує шанси компанії стати постачальником електрокарів для американського технологічного гіганта.

В кінці вересня тайванська компанія уклала угоду з американським виробником електрогрузовіков Lordstown Motors Corp. про покупку заводу в Огайо.

"Ми більше не новачки. Ми поступово побудували ланцюжок поставок електромобілів і продемонстрували наше обладнання для їх виробництва", — заявив виконавчий директор Foxconn Янг Лю.

Тайванський автовиробник Yulon Motor Co. стане першим покупцем електрокарів компанії. За словами голови ради директорів Yulon Ліліан Чен, електричний седан Yulon, вироблений Foxconn, буде продаватися за ціною 1 млн тайваньських доларів ($ 35,7 тис.).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або