All Retail
Опубліковано

Українські птахофабрики на 24% скоротили виробництво яєць

Теги:
яйця
Фото:
infoindustria.com.ua

Промислові підприємства України за 9 місяців 2021 року виробили на 24% менше курячих яєць в порівнянні з аналогічним періодом минулого року — 6,8 млрд штук.

Про це з посиланням на дані Держстату повідомляє асоціація "Український клуб аграрного бізнесу".

Як зазначається, таке значне скорочення обсягів виробництва в першу чергу повʼязано зі значним зростанням цін на зернові культури, а відповідно і на комбікорми, які складають основну частину собівартості виробництва. Як результат, частина виробників яєць або скоротили власне виробництво, або взагалі припинили його.

"Ціна на яйця, як і на будь-який інший продукт, формується за рахунок співвідношення попиту і пропозиції, а неможливість реалізувати продукцію за ціною, що перевищує витрати, і призводить до скорочення обсягів виробництва. Це ми і спостерігали протягом цього року, — ціни відчутно відреагували на таке скорочення виробництва, і у вересні 2021 року ціни на яйця зросли на 66% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ", — відзначає аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або