All Retail
Опубліковано

Ринок печериць: обсяги виробництва зростають, ціни — падають

Теги:
печериці
Фото:
AgroPortal

У 2021 році в Україні виробництво печериць збільшилося до 70 тис. т, але при цьому з поправкою на інфляцію ціна на гриб за період 2017-2020 рр. знизилася на 20%.

Про це повідомив директор інформаційного грибного агентства УМДІС Максим Єнченко під час Міжнародної виставки-конференції "Дні українського грибівництва".

"У порівнянні з 2017 роком, в 2020 році середня ціна реалізації печериці зросла на 12%, при тому що інфляція за 4 роки склала близько 40%", — пояснює Максим Єнченко.

Він також зазначає, що ціни на гриби дуже нестабільні. За період з початку 2020 року мінімальна і максимальна ціна відрізнялися майже в три рази.

"Однією з основних причин коливання цін є ситуація на ринку, коли продається вже вирощений гриб. Ціна і обсяги визначаються на сьогодні конкретним продавцем і покупцем. Тому, якщо пропозиція гриба надмірна — ціни можуть обвалитися дуже швидко, а якщо його недостатньо — так само швидко вирости ", — розповідає Максим Єнченко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або