Кафе та ресторани «червоної» зони втратили третину обігу за тиждень
- Фото:
- Економічна правда
Заклади громадського харчування, що з 18 жовтня почали працювати в "червоній" зоні, скоротили свою виручку на 34% за тиждень.
Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.
Певне падіння спостерігалося у закладах всіх зон, та передусім йдеться про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей.
У разі введення «червоного» рівня епіднебезпеки заклади громадського харчування працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.
Виручка закладів в інших зонах у цей період просіла менше — на 22%.
Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні. Так, кількість транзакцій з 18 по 24 жовтня впала на 30% порівняно з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%.
Скоротився також і середній чек. У закладах червоної зони він зменшився на 28%, в решті областей — на 16%.
Дослідження Poster базується на неперсоналізованих даних про продажі 7500 закладів громадського харчування України протягом 18-24 та 11-17 жовтня 2021 року.