All Retail
Опубліковано

Дефіцит чіпів спричинить зростання цін на електроніку в Україні, — ЗМІ

Liga.Tech запитала великих українських рітейлерів, чи стикаються їх мережі з дефіцитом пристроїв, як вони намагаються мінімізувати ці проблеми і який у них прогноз щодо розвитку даної ситуації.

«Ми відчуваємо дефіцит готових виробів через кілька факторів: світові проблеми з виробництвом чіпів, а також зміщення їх продажів у бік сегментів з вищою середньою ціною — в Європу та Америку», — розповіли нам в Rozetka. — "Виробникам простіше продати дорого, все ж деякі ринки готові платити таку ціну".

Рітейлер вважає, що продаж чіпів зміщується в дорожчі категорії — наприклад, в автомобілі:

"Зростання ціни процесора на 50% можна приховати у вартості нової моделі авто, а ось у вартості ноутбука — важче".

За даними Rozetka, найбільше через проблему з виробництвом чіпів страждають такі категорії, як ноутбуки, ігрові консолі, смартфони, кавомашини та комплектуючі до компʼютерів.

У «Цитрусі» вважають, що брак чіпів, безумовно, відбивається на ринку гаджетів в Україні:

«Це виявляється у дефіциті товарів та зростанні цін на них. І страждають від цього всі пристрої, де є чіпи: смартфони, ноутбуки, роботи-пилососи, побутова техніка, телевізори. А це 80% асортименту.

В «АЛЛО» також підтверджують, що на українському ринку електроніки відчувається дефіцит поставок, повʼязаний із нестачею комплектуючих у виробників, і це стосується всіх категорій товарів:

"Попит на електроніку зараз перевищує пропозицію, і ми враховуємо це в обігу.

Багато в чому вихід із ситуації залежить від вендорських поставок до країни. Що стосується вирішення питання, то зі свого боку виробники адаптують модельний ряд під нові комплектуючі, що є: випускають нові моделі, змінюють специфікації попередніх".

"Ми сподіваємося, що ситуація з постачанням покращиться у 2022 році", — зазначили в компанії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або