All Retail
Опубліковано

Mastercard дозволить переказувати гроші у соцмережах: як це працює

Теги:
Mastercard
Фото:
УНІАН

Платіжний сервіс Mastercard дозволить приймати оплати і переказувати гроші у будь-якій соціальній мережі або месенджері.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначається, що Mastercard у співпраці з компаніями iPay.ua та 4ек запускає сервіс Жабка для фізичних осіб і бізнесу.

Він дозволить підприємцям приймати платежі та надсилати квитанції про оплату, не покидаючи чату з клієнтом у будь-якій соціальній мережі чи месенджері, а клієнтам дасть можливість зручно та безпечно оплачувати товари та послуги.

Сервіс також дозволить робити грошові перекази з картки на картку будь-якого українського банку за допомогою Apple Pay та Google Pay.

Жабка — це безкоштовний мобільний застосунок, який активує спеціальну клавіатуру на смартфоні для оплат і переказу коштів. Скористатися сервісом можна у Viber, Telegram, WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram Direct, LinkedIn та інших соціальних мережах. Сервіс не зберігає дані платіжних карток. 

Підприємцю потрібно один раз у мобільному застосунку вказати дані компанії — назву магазину, ІПН чи код ЄДРПОУ, IBAN для зарахування коштів. Для того, щоб сформувати рахунок, підприємцю достатньо переключитися в будь-якому месенджері на клавіатуру "Жабка", ввести суму покупки та підтвердити операцію. Сервіс автоматично сформує посилання на оплату. За посиланням клієнт потрапить на сторінку оплати, де є можливість розрахуватися за допомогою Apple Pay, Google Pay, або ж ввести номер банківської картки вручну. Для здійснення оплати клієнту не потрібно встановлювати застосунок.

Комісія за прийом безготівкових платежів для бізнесу складає 2,7% від суми покупки.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або