All Retail
Опубліковано

Прогноз: Вершкове масло в Україні дорожчатиме

Теги:
масло
Фото:
agropolit.com

Ціна вершкового масла на європейському ринку демонструє стрімке зростання.

Якщо ще недавно з ЄС в Україну завозили великі обсяги товару, то тепер трейдери вже подумують закупити український товар для Європи.

Про це повідомляють аналітики "Інфагро".

Як зазначається, собівартість імпорту, наприклад, польського масла зараз уже перевищує позначку 205 грн/кг. Не дешевший теоретичний імпорт товару і з Білорусі. Загалом, нові контракти на імпорт трейдери укладати перестали. В Україні знайти масло (82%) по 165 грн/т ще можна. Але в основному оператори виставляють товар на продаж за ціною, вищою за 175 грн/т.

Масло в Україні й надалі дорожчатиме. До інших факторів приєднається сезонне скорочення випуску товару. За офіційною статистикою, виробництво масла в Україні за три квартали зменшилося на 12%, до 58,8 тис. т (насправді цифра навіть менша). У найближчі місяці падіння виробництва посилиться ще й через відмову операторів від сушіння молока через значне подорожчання газу», — прогнозують фахівці.

На тлі дорожнечі молочних жирів в Україні стабільно зростає випуск спредів та інших рослинно-вершкових сумішей. Але все одно за три квартали такої продукції вироблено менше, ніж за аналогічний період минулого року. Але у четвертому кварталі випуск спредів має значно збільшитись, вважають експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або