All Retail
Опубліковано

В Україні зробили крок до запровадження нового механізму оподаткування тютюну

Теги:
цигарки
Фото:
pixabay.com

На позачерговому засіданні народні депутати ухвалили основою законопроект № 5179 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації субʼєктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів.

Рішення підтримали 268 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

"Проект закону розроблено з метою забезпечення належних надходжень до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з реалізації субʼєктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, які використовуються в електронних сигаретах", — йдеться в записці пояснення.

Законом передбачається змінити механізм стягування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, які використовуються в електронних сигаретах. Зокрема, пропонується перенести на виробників та імпортерів обовʼязок сплати 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, який на сьогодні сплачують субʼєкти роздрібної торгівлі.

При цьому виникає необхідність перегляду механізму зарахування та розподілу надходжень акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, між відповідними бюджетами місцевого самоврядування з метою збереження надходжень акцизного податку, які вони надходять, які вони отримують за чинною системою оподаткування.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або