All Retail
Опубліковано

Rabobank: 2022 рік буде непростим для свинарства

Теги:
свинарство
Фото:
Укрінформ

2022 року світовий попит на свинину впаде.

Про це пишуть аналітики Rabobank, передає УНН.

Експерти нагадали, що у четвертому кварталі поточного року світові ціни на свинину різко знизилися. Цей фактор, на їхню думку, уповільнить зростання поголівʼя у 2022 році.

"Обмежена кількість робочої сили на деяких ринках та інфляція витрат вплинуть на рентабельність виробництва, і також можуть уповільнити зростання поголівʼя. А перенесення цих витрат на споживачів, ймовірно, вплине на попит, що ще більше знизить споживання, особливо у країнах, чутливих до доходів", — йдеться у повідомленні.

Експерти також спрогнозували, як розвиватиметься галузь свинарства у Китаї, США та Бразилії.

Зокрема, у Китаї попит на свинину залишається слабким на тлі карантинних обмежень. Китайці продовжують стримувати імпорт товару, намагаючись збалансувати пропозицію. Водночас у США постачання свинини залишаться обмеженими на початку 2022 року. Проте прогнозується, що вони будуть вищими порівняно з рівнем попереднього року.

"Очікується, що внутрішній попит сповільниться, оскільки виробничі витрати передаються споживачам. Натомість відбудеться зростання експорту", — прогнозують у Rabobank.

Більш оптимістично налаштовані свинарі Бразилії. Вони очікують зростання виробництва товару на 5,5% у річному обчисленні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або