All Retail
Опубліковано

Прогноз: Випуск свіжих молочних продуктів в Україні скоротиться

Теги:
молочна продукція
Фото:
medicalnewstoday.com

Виробники свіжих молокопродуктів до останнього часу у переробці молока почувалися відносно непогано.

Тепер і у них виникло багато проблем, пише "Інфагро".

"В умовах дорожнечі сировини та енергоресурсів за останні місяці вони помітно підняли відпускні ціни на свою продукцію. Споживачі логічно відреагували на це зниженням попиту, а мережі - скороченням заявок. У такій ситуації більшості операторів довелося зменшувати виробництво. Але, незважаючи на зниження попиту, від збільшення вартості продукції цільномолочники відмовитися не можуть і більшість із них мають намір і надалі поступово збільшувати ціни, навіть якщо доведеться скорочувати продаж», — упевнені фахівці.

Виробництво свіжих молокопродуктів падає. Аналіз їх випуску минулого місяця свідчить про різке скорочення категорії кисломолочних продуктів, відразу на 10% до 33,3 тис. т.

"Водночас виробництво молока збільшено на 2% до 39,4 тис. т. Але на цей показник вплинуло виробництво ультрапастеризованого молока для закладки, а реальні продажі не збільшилися", — пояснюють аналітики.

Темпи зростання випуску сирної продукції теж дуже сповільнилися. Минулого місяця їх виробили 7,2 тис. т, що лише на 2% більше за показник вересня 2020 року.

"Статистика виробництва цільномолочної продукції за поточний місяць, швидше за все, виглядатиме ще сумнішою", — прогнозують експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або