All Retail
Опубліковано

Прогноз: Підприємства збережуть виробництво молока на рівні минулого року

Теги:
молочна продукція
Фото:
agroportal.ua

Зростання закупівельної ціни молока, що поставляється сільгосппідприємствами на переробні заводи, успішна кормозаготівля та збереження поголівʼя сільгосппідприємствами, дозволили виробникам вийти на непоганий рівень рентабельності.

Про це йдеться у повідомленні "Інфагро".

За підсумками жовтня всім видів сільгосппідприємств рентабельність становила загалом +18%, а високопродуктивних господарств +30%.

"У вересні Держстат показує зростання виробництва молока у сільгосппідприємствах майже на 4% до вересня минулого року. Загальна зміна за девʼять місяців становить -0,8%, але за підсумками року у цій категорії виробництво збереже рівень минулого року або навіть покаже деяке зростання", — вважають аналітики.

Тягне показники всієї галузі вниз, на їхню думку, падіння виробництва молока в господарствах населення, зменшується також надходження цього молока на переробку. За підсумками девʼяти місяців зниження виробництва сировини в цій категорії знизилося на 8,3%, а надходження на переробку впало більше ніж на 20%.

"Дуже непрості часи настали у переробників, які зазнають серйозних труднощів. Постійне зростання витрат, падіння продажів через підвищення цін на полиці, відсутність оперативних коштів. Ці фактори тиснуть на бізнес і виробники молока вже також відчувають ці проблеми партнерів — почалися затримки оплати за сире молоко", — пояснюють експерти.

Все це вплинуло на зниження молочного попиту в жовтні як у роздрібному продажу, так і в частині біржових товарів, і це сприяло певній стабілізації цін на сировинний ринок. Закупівельні ціни сирого молока в другій половині жовтня залишалися майже без змін, хоча досягнутий до цього рівень все ж таки дуже високий.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або