All Retail
Опубліковано

Що замовляють у містах Glovo?

Життя маленьких і великих міст через призму замовлень сервісу Glovo виявляє те, чого на жодній карті не побачиш

Сервіс Glovo доставляє в Україні вже три роки та щороку робить зрізи замовлень у всіх містах, де присутній сервіс. Цього року компанія ділиться даними замовлень користувачів сервісу в малих міст додатку з бабблів “Супермаркети” та “Здоров’я та краса”.

 Щодня понад 3 500 ресторанів, магазинів і супермаркетів, аптек відкриті для замовлень у додатку Glovo, щоб обслуговувати користувачів у різних куточках України. Від Івано-Франківська до Полтави українці користуються цим простим і надійним способом замовлення доставки улюблених страв чи необхідних товарів за один клік у смартфоні. Незалежно від того, чи це екзотичні фрукти, піца чи суші, або солодкі вафлі, мільйони українців у 38 містах країни використовують додаток швидкої доставки, щоб отримувати бажане. Серед топ-замовлень у бабблі “Супермаркети”: огірки, куряче філе, банани, Coca-Cola та мінеральна вода. Водночас українці рідше замовляють яловичину, шоколад або йогурт. В бабблі “Здоров’я та краса” найчастіше у замовленнях зустрічається вода ReO для медичних потреб, сорбенти, назальні спреї, тести на вагітність, знеболювальні та жарознижувальні препарати.

“Останні два роки ми активно працювали над розвитком вертикалі доставки з супермаркетів, запустили мережу Glovo Express, підключали нових партнерів. Наші амбіції — бути присутніми у кожному регіоні України, розширювати мережу партнерств з локальним малим і середнім бізнесом, створювати нові можливості у категорії доставки для наших користувачів”, — розповідає Дмитро Расновський, генеральний менеджер компанії Glovo в Східній Європі та Центральній Азії.

Згідно з дослідженням сервісу Glovo, кожен регіон України має свої особливості: десь дивують незвичними замовленнями, а інші області віддають перевагу класичним стравам. На північному заході Україні, зокрема в Луцьку, з ранку замовляють солоденьке: від батончиків до фруктів. У сусідньому Івано-Франківську ввечері смакують пиво до піци. Хмельницький дивує гастрономічними вподобаннями: з пивом найчастіше замовляють банани, сир або солодкі сирки. Мешканці Ужгорода більш консервативні та до столу обирають серед фруктів банани, також замовляють філе та яйця. Тернопіль серед напоїв віддає перевагу сидру, а Рівне — новий лідер замовлень серед чипсів та снеків.

Центральна Україна — гастрономічна мозаїка з безліччю незвичайних деталей. Наприклад, мешканці Полтави вітамінізується, тут найчастіше замовляють: томати, огірки та різні фрукти. Бровари та Житомир з-поміж інших міст відрізняє любов до багетів та хліба. Мешканці Чернігова стали безсумнівними лідерами замовлення молока. У місті Ірпінь часто замовлять томати із супермаркетів, а в Борисполі завжди в топах піца, пиво та мінеральна вода. Кривий Ріг серед фруктів полюбляє банани, а з напоїв — мінеральну воду.

Біла Церква завжди в русі, найбільше тут замовляють енергетики та солодкі вафлі. Солодкий десерт замовляли 230 разів, а це в сім разів більше, ніж у Чернігові. А ще в Білій Церкві найчастіше смакували йогурти — 120 разів, а це втричі більше, ніж у Херсоні.

Суми — маленьке місто великих вражень, адже кур’єри Glovo доставили 235 подарункових сертифікатів на різні приємності мешканцям міста. А ще сум’яни — лідери за кількістю замовлень піци, хліба й томатів. Італійську піцу з супермаркетів у в цьому місті замовляли аж 1244 рази. Це майже на 500 замовлень більше, ніж у двох найближчих містах-лідерах: Івано-Франківську й Чернігові.

Майже 122 пляшок пива припадає на кожну замовлену пляшку вина, а серед топзамовлень

до популярного напою: кальмари, риба, грінки, горішки та риба.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або