All Retail
Опубліковано

Основний компонент "борщового набору" подорожчав у 2,2 рази на рік

Теги:
овочі
Фото:
east-fruit.com

Незважаючи на стабільно невисокий попит на столові буряки, українські фермери починають підвищувати відпускні ціни на цю продукцію.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Головною причиною подорожчання столових буряків більшість виробників називають обмежену пропозицію даного коренеплоду на ринку, а також зниження валового збору культури у поточному сезоні.

За даними щоденного моніторингу проекту, лише з початку поточного тижня столові буряки на українському ринку подорожчали в середньому на 17%. В результаті, вже сьогодні основні угоди з продажу цього коренеплоду укладаються по 6-8 грн/кг ($0,23-0,31/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону.

При цьому більшість представників оптових компаній та роздрібних мереж не поспішають закуповувати столові буряки за такими цінами. На сьогоднішній день активного продажу в даному сегменті практично немає і ринок перебуває в стагнації. Але українські виробники не збираються переглядати відпускні ціни у бік зниження, воліючи утримуватись від продажів, і основний обсяг закладають у сховища.

Таким чином, на даний момент українські виробники пропонують столові буряки в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж у аналогічний період минулого року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або