All Retail
Опубліковано

Іграшки, одяг та книги: що замовляють і скільки готові витрачати українці на шопінг — аналітика OLX

Теги:
e-commerce
Фото:
marketingland.com

Напередодні Всесвітнього дня шопінгу українці почали активніше купувати в онлайні — на 12% більше, ніж у вересні.

Як RAU повідомила прес-служба компанії, найбільше шукають сезонний одяг та взуття, ноутбуки, iPhone 11, навіть кухні та мотоцикли. При цьому частіше замовляють, за даними OLX Доставка, — дитячий одяг та іграшки.

У середньому українці витрачають по 700 грн. на одну покупку в інтернеті. Цікаво, що з мобільного пристрою власники iOS частіше купують техніку, а власники Android – одяг.

Протягом жовтня лише на OLX українці замовили понад 401 тисяч товарів у 7 категоріях: дитячий світ, мода та стиль, транспорт, будинок та сад, запчастини для транспорту, електроніка, хобі, відпочинок та спорт. Це на 12% більше, ніж у вересні.

Найбільш популярні товари для онлайн-покупців — дитячий одяг та іграшки. Протягом жовтня через OLX Доставка покупці зробили майже 75 тис. замовлень предметів гардеробу для дітей (-1.5% порівняно з вереснем). Збори до школи завершилися, тому і на −21% стали менше купувати взуття для малюків та підлітків (32 тис. у жовтні), але на +20% збільшилося замовлення тематичних іграшок — саме на Хелловін (32 тис.).

В активний сезон зміни гардеробу українці вже замовляють онлайн жіночий та чоловічий одяг – 57 тис. успішних угод. Витрачають у середньому 400 грн. У жовтні кількість таких замовлень зросла на 15%.

До лідерів товарів потрапили й книги. Їх купували понад 20 тис. разів, у середньому за 134 грн. Це на 60% більше замовлень, ніж у вересні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або