All Retail
Опубліковано

Наприкінці сезону ціни на томати почали знижуватися

Теги:
томати
Фото:
ukr.media

Українські виробники змушені знижувати ціни на тепличний томат, незважаючи на те, що поточний оборот під цією культурою вже добігає кінця.

Основною причиною здешевлення тепличного томату стала присутність на ринку великих обсягів некондиційної продукції. Так як, на сьогоднішній день багато тепличних комбінатів проводять зачистку поточного обороту і прагнуть якнайшвидше розпродати залишки томатів, якість яких найчастіше оцінюється нижче середньої.

Так, на сьогоднішній день місцеві тепличні комбінати відвантажують томати по 20-27 грн/кг ($0,77-1,04/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Варто зазначити, що на даний момент на українському ринку основну пропозицію складає турецький томат, постачання якого в Україну розпочалося на початку місяця. Імпортні томати надходять у продаж по 22-30 грн/кг ($0,84-1,15/кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж на перші партії цієї продукції.

Додамо, що на сьогоднішній день ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 10% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року. Наступний оборот місцевого томату має розпочатися у лютому, але на сьогоднішній день це залишається під питанням. Оскільки більшість представників тепличних комбінатів ще не визначилися, чи вирощуватимуть вони томати в наступному обороті у звʼязку з різким зростанням цін на енергоносії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або