All Retail
Опубліковано

Toshiba розділить операції на три самостійні компанії до березня 2024 року

Японська Toshiba Corp. виділить у самостійні громадські компанії операції у сфері інфраструктурних послуг, і навіть випуску приладів.

Таким чином, її бізнес буде поділено на три компанії.

Інші активи, у тому числі частка 40,6% Toshiba у виробнику чіпів памʼяті Kioxia Holdings Corp., залишаться в третій компанії, яка збереже імʼя Toshiba.

У презентації Toshiba йдеться, що вона планує завершити відділення підрозділів та їх виведення на відкритий ринок у другому півріччі 2023 фінансового року (квітень 2023 – березень 2024 р.).

Акціонери Toshiba отримають акції двох нових громадських компаній.

Підрозділ у сфері інфраструктурних послуг включають операції у сфері генерації та розподілу електроенергії, відновлюваних джерел енергії, управління енергоспоживанням, а також системних рішень для державної інфраструктури та будівництва. Його виручка в 2021 році, згідно з прогнозом Toshiba, складе близько 2,1 трлн ієн.

Другий підрозділ займається виробництвом напівпровідникових компонентів, жорстких дисків, а також обладнання для виробництва чіпів. Його виручка, як очікується, становитиме 870 млрд ієн цього фінроку.

Чистий прибуток Toshiba у першому фінансовому півріччі, що завершився 30 вересня, склав 59,8 млрд ієн, або 133,76 ієни на акцію, порівняно з 3,49 млрд ієн, або 7,7 ієни на акцію, за аналогічний період попереднього року.

Операційний прибуток компанії виріс майже в 15 разів, до 44,98 млрд ієн, виручка збільшилася на 1,1%, до $1,55 трлн ієн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або