All Retail
Опубліковано

Вечеря на День подяки стане для американців найдорожчою за 35 років

Теги:
США
ціни на продукти харчування
Фото:
countryliving.com

Вартість вечері на День подяки, що відзначається в США наступного четверга, 25 листопада, обійдеться американцям цього року в середньому в $53,31, що на 14% більше від минулорічної вартості, яка склала $46,90, показали результати дослідження American Farm Bureau Federation ( AFBF).

Сума стала рекордною за весь період від початку проведення щорічних досліджень AFBF – з 1986 року.

До списку складових вечері увійшли такі продукти та страви: індичка, батат, булочки з маслом, горох, журавлина, овочева тарілка, гарбузовий пиріг зі збитими вершками, кава та молоко. Кількість продуктів було розраховано на 10 осіб.

При цьому якщо до стандартного набору додати також шинку, картоплю та заморожену стручкову квасолю, то вартість вечері зросте на $15,41, до $68,72, що також на 14% більше за минулорічний рівень.

"Кілька факторів вплинули на зростання показника цього року. Вони включають потрясіння в економіці США, проблеми в ланцюжках поставок, інфляційний тиск, складність прогнозування попиту під час пандемії COVID-19, а також високий попит на продукти харчування у світі, особливо на мʼясо", — зазначила провідний економіст AFBF Вероніка Най.

Крім того, збільшення в результаті пандемії кількості людей, що готують самостійно вдома, призвело до зростання попиту на продукти в супермаркетах і, як наслідок, до підвищення цін щодо рівня допандемійного 2019 року, додала Най.

Зазвичай на індичку припадає більшість від вартості товарів на День подяки. Цього року семикілограмова індичка обійдеться американцям у середньому $23,99, або $1,5 за 1 фунт (453 грами), що на 24% більше торішньої вартості. Проте AFBF наголосила, що її волонтери звіряли ціни в магазинах країни у період з 26 жовтня по 8 листопада – до початку періоду передсвяткових знижок. Тому для тих, хто не купив індичку заздалегідь, вона може виявитися дешевшою.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або