All Retail
Опубліковано

Ціни на молоко стабілізуються, але попит падає

Теги:
молоко
Фото:
agroportal.ua

Очікування зі стабілізації висхідного цінового тренду на молоко підтверджуються.

Моніторинг цін цього тижня показав незмінність середніх цін на молоко з ферми, повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

Відтак ціни залишаються на попередніх рівнях: екстра — 10,95 грн/кг; вищий — 10,82 грн/кг; перший – 10,46 грн/кг. Середньозважена ціна трьох сортів — 10,74 грн/кг без ПДВ.

Середні ціни на великі та середні партії молока сорту екстра по регіонах: північ – 11,08 грн/кг, центр – 11,1 2 грн/кг, південь – 11,2 грн/кг, схід – 11,0 грн/кг, захід — 11,1 грн/кг без ПДВ.

Експерт зазначає, що на світових молочних ринках останніми місяцями спостерігається активне подорожчання біржових молочних товарів, що зумовлено трьома основними причинами — глобальною інфляцією, відновленням попиту та зростанням вартості енергоносіїв.

"Українська ситуація на молочному ринку за динамікою схожа, проте зі своїми внутрішніми особливостями. Зокрема, загальними драйверами є інфляція та зростання вартості енергоресурсів. З додаткових внутрішніх — дефіцит сировини у переробників. До факторів, що протидіють, відноситься попит, який на відміну від глобального у нас почав падати через зниження купівельної спроможності населення, особливо з початком опалювального сезону", — пояснює Андрієць.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або