All Retail
Опубліковано

Названо причини зниження виробництва соняшникової олії в Україні

Теги:
соняшникова олія
Фото:
agroportal.ua

Зниження виробництва соняшникової олії у вересні–жовтні 2021/22 МР становило 13,5% порівняно з відповідним періодом минулого сезону.

Про це повідомляє асоціація «Укроліяпром» із посиланням на дані Держстату.

"Це пояснюється стримуванням продажів насіння соняшнику сільськогосподарськими виробниками в очікуванні зростання цін на цю сировину, що підтверджується значним зростанням запасів у виробників соняшнику та зменшенням експорту соняшникової олії у цей період на 14,2%", — зазначили в асоціації.

Експерти уточнили, що запаси олії лише на підприємствах перевищили 138 тис. т (понад 34% від внутрішнього річного використання).

"Цінова ситуація на внутрішньому ринку стабільна, заявки торгової мережі виконуються в повному обсязі, соняшникова олія є у широкому асортименті", — додали в асоціації.

У вересні—жовтні спостерігається зростання виробництва соєвої олії та шроту відповідно на 14,7% та 21,7%. Значно зросло виробництво ріпакової олії — на 59,1% (липень-жовтень 2021/22 МР), констатують в "Укроліяпромі".

"Щодо прогнозу виробництва олій рослинних у 2021/22 МР, очікується значне зростання порівняно з 2020/21 МР. Зокрема, по соняшниковій олії — понад 24%", — прогнозують аналітики.

Так, асоціація прогнозує, що виробництво соняшникової олії цього сезону досягне 7,2 млн т, соєвої — 0,27 млн т, рапсової — 0,23 млн т.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або