Україна готується відкрити ринок курятини Кореї
- Фото:
- unn.com.ua
Корейські фахівці провели інспекцію українських підприємств — виробників харчових продуктів, зацікавлених у експорті мʼяса птиці та продуктів із нього на територію Республіки Корея.
Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.
«Ринок Республіки Корея дуже перспективний і цікавий для українських виробників продукції тваринництва, які очікують на його відкриття. Для українського бізнесу це нові можливості, які сприятимуть розвитку галузей та економіки в цілому», — зазначила голова Держпродслужби Владислава Магалецька.
Представники Компетентного органу Республіки Корея відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, три українські підприємства з виробництва та переробки мʼяса птиці, а також районне управління Держпродспоживслужби у Канівському районі.
"Корейська сторона відзначила високий рівень відкритості українського компетентного органу та підприємств, їхню гарну підготовку та готовність до співпраці для можливості відкриття ринку Кореї для мʼяса птиці та продуктів з нього з України.
Після опрацювання наданих українською стороною матеріалів, написання звіту та його затвердження корейська сторона надасть свої вимоги щодо підприємств, які можуть подати заявку на акредитацію корейською стороною для експорту продукції птахівництва з України до Кореї", — підсумували у відомстві.