All Retail
Опубліковано

В Україні очікується збільшення споживання курятини

Теги:
курятина
Фото:
delo.ua

Упродовж останніх пʼяти років споживання мʼяса птиці в Україні щороку зростає.

Про це у коментарі УНН розповів директор виконавчої асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко.

"Споживання мʼяса птиці не зменшувалося протягом 5 останніх років, а лише щорічно зростало: у межах 1 кг на 1 особу, із уповільненням минулого року", — розповів він.

Нинішнього року ситуація не зміниться, продовжив Карпенко, прогнозуючи незначне збільшення показника споживання мʼяса птиці в Україні.

Також спеціаліст прокоментував темпи виробництва мʼяса птиці в Україні.

"Темпи виробництва продукту відстають від минулорічних показників на 3%. Проте, до кінця року цей показник нівелюється, а зростання імпорту мʼяса птиці збалансує внутрішній попит і залишить показник споживання із приростом", — інформує він.

Карпенко додав, що мʼясо птиці було і є найдешевшим та найдоступнішим видом мʼяса для українців.

"Незважаючи на 25% подорожчання з початку року, через зростання вартості комбікормів та енергоресурсів", — розповів він.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або