В Україні очікується збільшення споживання курятини
- Фото:
- delo.ua
Упродовж останніх пʼяти років споживання мʼяса птиці в Україні щороку зростає.
Про це у коментарі УНН розповів директор виконавчої асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко.
"Споживання мʼяса птиці не зменшувалося протягом 5 останніх років, а лише щорічно зростало: у межах 1 кг на 1 особу, із уповільненням минулого року", — розповів він.
Нинішнього року ситуація не зміниться, продовжив Карпенко, прогнозуючи незначне збільшення показника споживання мʼяса птиці в Україні.
Також спеціаліст прокоментував темпи виробництва мʼяса птиці в Україні.
"Темпи виробництва продукту відстають від минулорічних показників на 3%. Проте, до кінця року цей показник нівелюється, а зростання імпорту мʼяса птиці збалансує внутрішній попит і залишить показник споживання із приростом", — інформує він.
Карпенко додав, що мʼясо птиці було і є найдешевшим та найдоступнішим видом мʼяса для українців.
"Незважаючи на 25% подорожчання з початку року, через зростання вартості комбікормів та енергоресурсів", — розповів він.