All Retail
Опубліковано

Ціни на огірки в Україні встановлюють нові рекорди

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують стрімко зростати і наразі вже помітно перевищують показники минулого року.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Основною причиною чергового подорожчання стала обмежена пропозиція огірка на ринку.

Більшість українських комбінатів вже завершили сезон реалізації цієї продукції, а постачання із зовнішнього ринку, зокрема з Туреччини, є досить нестабільним.

Сьогодні місцеві тепличні комбінати ведуть реалізацію огірка по 48-55 грн/кг ($1,76-2,02/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж тижнем раніше. При цьому реалізацію огірка на сьогоднішній день ведуть лише поодинокі українські комбінати і практично весь обсяг цієї продукції відвантажується в роздрібні мережі.

Також цього тижня помітно зросли ціни і на турецький огірок. На даний момент імпортний огірок надходить у продаж за 38-46 грн/кг ($1,40-1,69/кг). Цю ситуацію трейдери повʼязують одразу з декількома факторами. Насамперед зростання цін спровоковане подорожчанням огірка в Туреччині, яка на даний момент виступає фактично єдиним постачальником цієї продукції на український ринок. Більше того, постачання турецького огірка є досить малообʼємним і нестабільним, що також впливає на ціни місцевого огірка.

При цьому на сьогоднішній день вартість місцевого огірка на українському ринку вже в середньому на 31% вища, ніж на початку грудня 2020 року. Імпортна продукція за рік зросла в ціні загалом 24%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або