All Retail
Опубліковано

Аграрний комітет схвалив заборону пальмової олії у молочних продуктах

Теги:
пальмова олія
Фото:
https://www.chefmarket.ru

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на своєму засіданні 15 грудня розглянув питання про уточнення та перегляд окремих положень проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості споживаних дітьми харчових продуктів» (№ 5148, друге читання).

Про це йдеться у повідомленні парламенту.

«Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та уточнити, що пальмова олія, поряд з іншими жирами та білками немолочного походження, заборонена для використання у виробництві традиційних молочних продуктів. Також пропонується встановити заборону на використання гідрогенізованої пальмової олії та гідрогенізованих рослинних жирів, олії (олія) насіння кунжуту та/або олія (олія) насіння льону, глютен, а також інгредієнтів, що виробляються із застосуванням пестицидів у виробництві дитячого харчування», — пояснили у ВРУ .

Крім того, документом пропонується визначити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах, а також зобовʼязати операторів ринку під час постачання харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах.

Змінами до закону «Про основні принципи та вимоги безпеки та якості харчових продуктів» пропонується заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії, сухих молочних продуктів з додаванням гідрогенізованих рослинних жирів у виробництві продуктів дитячого харчування та традиційних харчових продуктів, кондитерських виробів, у тому числі какао, шоколаду та продуктів із вмістом шоколаду, морозива.

Після розгляду представники комітету підтримали підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проекту та рекомендували ВРУ прийняти зазначений проект у другому читанні та в цілому з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

Також комітет підтримав до першого читання проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень щодо вчинення нотаріальних та реєстраційних дій у процесі отримання прав на земельні ділянки» (№ 6199, доопрацьований).

Завданням законопроекту є спрощення процедури укладання угод щодо переходу права власності на невеликі земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а також уточнення положень законодавчих актів щодо процедури отримання права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або