All Retail
Опубліковано

Після Брекситу Україна різко збільшила експорт фруктів, ягід та горіхів до Великобританії

Теги:
фрукти
Фото:
menslife.com

Після виходу Великобританії з Євросоюзу, більшість країн ЄС знизили постачання свіжих овочів, фруктів, ягід та горіхів до цієї країни. Проте на експорті фруктів, ягід та горіхів з України до Великої Британії Брексіт позначився позитивно.

Зокрема, за перші 10 місяців 2021 року обсяг експортної виручки України від постачання плодової продукції до Великобританії зріс відразу в 2,4 рази і досяг рекордних $4,9 млн. При цьому найбільше виросло експортне постачання замороженої малини, яке, проте, не були головною статтею українського експорту до цього регіону.

Лідером по виручці залишався волоський горіх (ядро), який у зазначений період припало близько 63% всіх експортних надходжень. Виторг українських експортерів ядра волоського горіха до Великобританії в січні-жовтні 2021 року зріс у 3,3 разаидо 2020 року, а обсяги поставок — у 3,7 рази до 590 тонн.

Друге місце за обсягом виручки займала свіжа лохина, яка принесла українським експортерам на 65% більше грошей.

До речі, обсяги поставок свіжої лохини теж зросли на 65%, що говорить про стабільність ціни на неї. Загалом до Великобританії було поставлено 217 тонн української лохини. У менш значних обсягах поставлялися заморожені ягоди (малина, чорниця та суниця садова), а також свіжий кавун.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або