All Retail
Опубліковано

Україна з 1 лютого встановила мінімальну роздрібну ціну на прості пластикові пакети 2-3 грн.

Теги:
пластик
Фото:
БізнесЦензор

Україна з 1 лютого 2022 року запроваджує мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети (за один пакет з ПДВ): без ручок та бічних складок – 2 грн, без ручок та з бічними складками; з ручками та без бічних складок – 2,5 грн та з ручками та бічними складками – 3 грн.

Як йдеться у повідомленнях МОЗ та Мінекономіки, відповідне рішення уряд України ухвалив на засіданні у понеділок.

Відомства вказали, що кожен українець у середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Водночас у ЄС, як уточнив голова МОЗ Віктор Ляшко, цей показник становить у середньому 90.

"При цьому із 40 тис. тонн пластику в Україні на переробку йде лише 6%. У Європі рівень утилізації досягає 70%", — додав він.

Ляшко вказав, що зростання виробництва та використання пластику за останні 20 років призвело до збільшення захворювань ендокринної системи через хімічні речовини, що містяться в ньому.

"Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні сумки та дозволить убезпечити навколишнє середовище та здоровʼя людей від шкідливого впливу мікропластику", — зазначив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або