All Retail
Опубліковано

Світовий профіцит цукру зросте до 0,9 млн т

Теги:
цукор
Фото:
agropolit.com

Виробництво цукру в 2022/23 МР (жовтень-вересень) перевищить попит на 0,9 млн т.

У поточному сезоні профіцит складає 0,6 млн т.

Про це йдеться у звіті CovrigAnalytics, пише Reuters.

"Світовий попит міг би бути вищим, якби пандемія Covid не була продовжена вже на два повні сезони", — говориться у звіті та зазначається, що споживання у 2022/23 сезоні буде на 5,15 млн т більше, ніж спостерігалося до пандемії у 2018/19.

Так, аналітики прогнозує виробництво цукру в Таїланді на рівні 10,65 млн т у майбутньому сезоні, а також збільшення у Бразилії майже до 34 млн т. Виробництво в Індії знизиться до 30,9 млн т, у інших великих виробників — без істотних змін.

Позитивним моментом для цін є потенційно менший урожай у Європі, оскільки деякі виробники скорочують посівні площі через гарантоване зниження цін на буряки. Крім того макроекономічні сигнали, ймовірно, залишаться сприятливими через високі ціни на енергоносії та інфляцію.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або