All Retail
Опубліковано

Чи знаєте ви, як правильно вживати самбуку

Готуєте запальну вечірку? Тоді не забудьте придбати самбуку, яка може стати її головним хітом.

Нічого не знаєте про самбуку? Пропонуємо розібратися, що це за напій і як його правильно вживати.

Що таке самбука

Дехто називає напій анісовою горілкою через те, що його виготовляють на основі анісу. Але це не зовсім так, адже самбука включає також цукор, прянощі, рослинні екстракти, які роблять її смак насиченим.

Лікер вигадали італійці ще в 1851 році. Але він розійшовся світом лише після 1945 р. Сьогодні напій виготовляють різні бренди, експериментуючи зі смаками.

Вміст спирту в готовому лікері становить 38-42 % об. Через це йому більше підходить визначення солодкої міцної настоянки.

Чотири популярних способи, як пити самбуку

Пити самбуку можна як у чистому вигляді, так і в складі коктейлів. Її заморожують, підпалюють. Така подача перетворюється на справжнє феєричне дійство.

Пропонуємо розглянути основні способи пити напій, які, за словами знавців, допомагають його зрозуміти краще.

Улюблений спосіб італійців

Класичний спосіб, який можна назвати своєрідним ритуалом. До самбуки додають три кавові зерня, що символізують здоров’я, щастя, багатство.

Якщо ви вирішите випити напій саме в такий спосіб, беріть помірно обсмажені зерна. Інакше в смаку відчуватиметься непотрібна гіркота.

Схема така. Покладіть у стопку каву, залийте її охолодженою самбукою. Напій випийте залпом, після чого розжуйте ароматні зерна. Вважається, що вони максимально розкривають унікальний смак самбуки.

Чистий лікер, без будь-яких домішок

Напій, виготовлений на основі анісу, позитивно впливає на травну систему. Тому його часто вживають саме в чистому вигляді до або після їжі.

П’ється самбука охолодженою, адже теплий напій неприємно приторний. Розливається вона в стопки об’ємом 40-50 мл. Лікер не заїдають і не запивають.

З водою або льодом

Варіант для тих, хто не любить солодкий алкоголь. Самбуку розбавляють газованою або замороженою водою залежно від власних уподобань. Зазвичай, 3:1 або 2:1. Легкий освіжаючий напій — хороший варіант під час літньої спеки.

З вогнем

Вогонь практично не змінює смакові якості лікеру. Зате як ефектно це виглядає. Хоча самі італійці вважають підпалювання самбуки блюзнірством.

Стопка наповнюється лікером і підпалюється. Помилувавшись кілька секунд гарним полум’ям, його потрібно задути, а самбуку випити одним ковтком.

Що дає самбука коктейлям

У барах можна замовити «Хіросіму», «Зелений промінь», «Казантип», «Хмари». Оскільки безпосередньо лікер прозорий, його часто поєднують у коктейлях із сиропами яскравих кольорів.

Щільний солодкий напій часто стає головним інгредієнтом у коктейлях. Він здатний посилити смак багатьох алкогольних напоїв, у тому числі й ігристих вин.

Чи можна заїдати самбуку

Згідно з класичними канонами, лікер подається самостійно. Але ті, хто їх не дотримується, купуючи на МАУДАУ лікер, не забувають про гіркий шоколад, манго, яблука, галети, рибу, малосольні сири.

Запивати самбуку можна звичайною питною або газованою водою. А от італійці радять робити це половиною склянки охолодженого молока.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або