All Retail
Опубліковано

Світовий ринок планшетів в 2012 р. зросте вдвічі

Світовий ринок планшетів продовжує демонструвати стрімке зростання. Згідно із прогнозом дослідницької організація Gartner, світові продажі цих пристроїв в поточному році складуть 118,9 млн. штук, що відповідає зростанню на 98% порівняно з минулим роком, коли було продано 60 млн. планшетів, повідомляє rbc.ua

Домінуюче становище на ринку збережуть пристрої, що працюють під управлінням операційної системи Apple iOS.

"Незважаючи на те, що постачальники ПК і виробники мобільних телефонів також прагнуть зайняти місце на ринку мультимедійних планшетів, поки нікому, крім Apple з її iPad, не вдавалося досягти суттєвого успіху", - сказала керівник дослідження Кароліна Міланезі.

За підрахунками експертів, частка цих пристроїв за підсумками року складе 61,4%. Нагадаємо, в минулому році Apple зайняла 66,6% ринку. Таким чином, за прогнозом Gartner, навіть поява планшетів з ОС Microsoft Windows і початок поставок на світовий ринок планшетів Amazon Kindle Fire не зможе позбавити Apple звання найбільшого постачальника планшетів.

Нагадаємо, 16 березня, в світі стартував продаж нового планшетного пристрою від Apple, представленого публіці під назвою "новий iPad", але більш відомого як iPad 3, або iPad HD. З 2010 р., коли перша версія iPad потрапила на полиці магазинів, по всьому світу було продано понад 50 млн пристроїв.

Друге місце будуть займати планшети з ОС Android - сумарна частка цих пристроїв, що випускаються різними виробниками, оцінюється в 31,9%. Поставки планшетів під управлінням цієї операційної системи в поточному році збільшаться до 37,88 млн пристроїв з 17,2 млн роком раніше.

Основною перешкодою на шляху планшетів з ОС Android до успіху фахівці Gartner називають брак додатків, оптимізованих для планшетів і здатних розкрити потенціал цих пристроїв. Згідно з результатами опитування споживачів, багато з них використовують на планшетах додатки, створені для смартфонів.

Що стосується частки планшетів з ОС Microsoft Windows, у поточному році вона становитиме 4,1%, вважають аналітики, а до 2016 року збільшиться до 11,8%.

Нагадаємо, про свої наміри зайнятися виробництвом планшетів раніше заявили фінський виробник мобільних телефонів і смартфонів Nokia, а також корпорація Google. При чому, планшет від Google, який компанія розробляє спільно з ASUS, може надійти в продаж за дуже низькою ціною - від 150 до 200 дол. В даний час планшети вже випускають Samsung, Lenovo, Sony, Amazon та інші компанії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або