All Retail
Опубліковано

Росія і Молдова істотно скоротили імпорт пива в Україну

Найбільшим експортером пива в першому півріччі 2016 року став український виробник пива "Оболонь", частка якого в зарубіжних поставках складає 49% у натуральному вираженні.

Порівняно з аналогічним періодом 2015 року частка компанії в експорті зросла на 10%. Компанія випускає пиво під торговими марками "Оболонь", hike, Zlata Praha, Carling, Keten Brug, "Десант", BeerMix, Zibert, "Жигулівське", "Охтирське" і "Золотий майстер".

На другому місці з часткою 27% знаходиться належить Carlsberg Ukraine ПБК "Славутич", що поставляє на ринок пиво під торговими марками "Львівське", Baltika, "Арсенал", Carlsberg, Zatecky Gus, Warsteiner, Славутич ICE, Kronenbourg, Tuborg, Guinness, Harp, "Хмільне", Grimbergen, Kilkenny, König Ludwig і Seth&Riley's Garage. ПБК Славутич в порівнянні з першим півріччям втратив 11% в загальному експорті пива.

Згідно маркетингового дослідження "Ринок пива в Україні", проведеного компанією Alliance Capital Management, на третьому місці знаходиться український підрозділ пивоварного концерну Anheuser-Busch InBev - "САН Інбев Україна" з часткою 14%. Підприємство постачає на ринок пиво під торговими марками Bud, Corona, Stella Artois, Staropramen, "Чернігівське", Lowenbrau, Hoegaarden, Рогань, beck's, Leffe, Taller, Franziskaner і Янтар.

На четвертому місці знаходиться дочірнє підприємство компанії "Оболонь" - Фастівський пивзавод" (Пивоварня Зіберта). Частка підприємства у структурі експорту в першому півріччі поточного року склала 6%.

"Галицький пивовар", що випускає пиво під торговими марками Stare Misto, "Перша приватна броварня" і "Галицька Корона", завершує перелік лідерів з показником 2% у загальному обсязі закордонних поставок - передає marketing.vc

Рейтинг найбільших експортерів пива в першому півріччі 2016 року (у натуральному вираженні):

1. Оболонь;

2. ПБК Славутич / Carlsberg Ukraine;

3. САН Інбев Україна;

4. Фастівський пивзавод / Пивоварня Зіберта;

5. Галицький пивовар.

Основними зовнішніми ринками збуту українського пива залишаються Молдова (36%) і Білорусь (31%). У 2016 році суттєво збільшилися обсяги поставок пива в Литву (з 6% у першому півріччі минулого року, до 12% в нинішньому). А Польща, навпаки, істотно знизила споживання української продукції, зменшивши свою частку в експорті пива з минулорічних 14% до нинішніх 2%.

Рейтинг найбільших ринків збуту пива в першому півріччі 2016 року:

1. Молдова;

2. Білорусь;

3. Литва;

4. Грузія;

5. Ізраїль.

За даними маркетингового дослідження "Ринок пива в Україні", проведеного компанією Alliance Capital Management, безумовним лідером з імпорту продукції в першому півріччі була компанія "САН Інбев Україна". У натуральному вираженні її частка в імпорті склала 60%, що на 8% більше показника за аналогічний період 2015 року. На другому місці з часткою 9% розташувався ПБК Славутич. Замикає трійку лідерів компанія "Фоззі-Фуд" з часткою 7%.

В цьому році припинив імпортні поставки "Донецький пивоварний завод", який у першому півріччі 2015 року впевнено займав другу позицію з часткою 18%.

Рейтинг найбільших імпортерів пива в першому півріччі 2016 року:

1. САН Інбев Україна;

2. ПБК Славутич;

3. Фоззі-Фуд;

4. Ефес Україна / Efes Breweries International;

5. Евродринк;

6. АТБ-Маркет;

7. Драфт;

8. Пілснер Україна;

9. Вайн-Хол;

10. Синтез.

Більше половини всіх імпортних поставок на український ринок пива в першому півріччі 2016 року здійснювалися з Бельгії (54%), хоча ще рік тому частка цієї країни становила 21%. Ще 14% хмільного напою було завезено з Німеччини. Різко зменшила обсяги поставок пива Молдова - з 23% в минулому році, до 6% в нинішньому. Припинилися в поточному році поставки пива з Російської Федерації, хоча в першій половині минулого року вона посідала в рейтингу третє місце за питомою вагою у поставках своєї продукції на рівні 15%.

Рейтинг найбільших країн-постачальників пива в першому півріччі 2016 року:

1. Бельгія;

2. Німеччина;

3. Молдова;

4. Чехія;

5. Швейцарія;

6. Мексика;

7. Великобританія;

8. Данія;

9. Ірландія;

10. Литва.

Рейтинг компаній, импортировавших найдорожче пиво в першому півріччі 2016 року:

1. УС Холдинг Інвест Україна;

2. Бюро Вин;

3. Синтез;

4. Радомишльський пивоварний завод;

5. Винолюбів.

В розрізі країн, найдорожче пиво в поточному році поставлялося з Норвегії та Італії.

Рейтинг країн, які поставили на український ринок найдорожче пиво в першому півріччі 2016 року:

1. Норвегія;

2. Італія;

3. Австрія;

4. Франція;

5. США.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або