All Retail
Опубликовано

Рослинне м'ясо від стартапу Beyond Meat з'явиться в Україні

Популярний американський стартап Beyond Meat виходить на український ринок з бургерами і ковбасками з рослинного м'яса. Ексклюзивний дистриб'ютор інноваційного продукту — ТОВ "Вест Мілз".

У всьому світі рослинне м'ясо — це звичайна частина раціону як для вегетаріанців, так і для м'ясоїдів. Зовсім скоро на українському ринку нішу рослинних продуктів займе американський стартап Beyond Meat. Ексклюзивним дистриб'ютором Beyond Meat стала компанія Вест Мілз Станіслава Луцковича та Олександра Корзуна.
 
Незабаром бургери, ковбаски та інші страви на основі продуктів від Beyond Meat можна буде спробувати в усіх найпрогресивніших ресторанах країни. Першим містом, в якому з'явиться продукція, буде Київ.

Першими закладами, в яких можна буде спробувати страви з рослинного м'яса, стануть: ЖЗЛ, Queen, The Burger, Not only Fish, Avalon, Mocco, Normal, Havana, Fabius, Villa Riviera, Маяк, Bassano, Champion Hall, мережа Star Burger та сім'я ресторанів Діми Борисова.
 
Також, вже в цьому місяці, продукт з'явиться в меню учнів школи Midgard, в коворкінг IZONE, в популярних кейтерингових компаніях і службах доставки їжі. А згодом котлети і ковбаски з рослинного м'яса можна буде знайти на полицях супермаркетів.

Факти:

  • Американський стартап Beyond Meat заснований в 2009 році Ітаном Брауном. Зараз його продукція продається в 58 000 магазинів і закладів в 20 країнах. Beyond Meat можна зустріти в меню таких мереж як TGI Friday's, Hardee's, Subway, Dunkin ', Black Bear Diner.
  • Серед інвесторів і партнерів Beyond Meat — мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's, KFC, Гарвардський і Стенфордський університети, актор Леонардо ДіКапріо, співзасновник Microsoft Білл Гейтс і багато інших міжнародних компаній.
  • Beyond Meat на 100% складається з рослин, не містить глютену, сої та ГМО. Основні інгредієнти: горох, рис, вода, картопляний крохмаль, рапсова олія. Червоний колір котлеті надає буряковий сік.
  • За словами вчених з лабораторії Beyond Meat, всі необхідні білки, жири, вуглеводи, ліпіди, мінерали і вітаміни доступні і в рослинному світі. Єдиним інгредієнтом тваринного м'яса, який неможливо було синтезувати з рослин, став холестерин, тому його в рослинному бургер немає.
  • Крім іншого, для виробництва рослинних бургерів використовується на 99% менше води, на 93% менше землі, створюється на 90% менше викидів парникових газів і потрібно на 46% менше енергії, ніж для виробництва м'ясних бургерів.
  • Про користь рослинного м'яса згадується в новому документальному фільмі "Game changers movie" від Netflix. Це стрічка про м'ясо, білках і протеїнах. "Game changers movie" розповідає про спортсменів, які перейшли на рослинну дієту.

 
Головна ідея стартапу — етичне споживання. Під цим терміном мається на увазі покупка продуктів і товарів, випущених з мінімальною шкодою для людей, тварин і планети в цілому. При цьому засновник стартапу заявляє, що Beyond Meat цілеспрямовано уникає засудження людей, які їдять м'ясо. І підкреслює, що далеко не всі покупці Beyond Meat вегетаріанці.
 
«Україна — дуже прогресивна країна, я бачу і, не з чуток знаю, що у нас є потенціал для розвитку будь-якої екологічної ініціативи. Тим більше, якщо це смачно і корисно. Я радий, що нас підтримали багато ресторанів, організації і навіть школа. У той час, як в Україні виробництво м'яса з кожним роком збільшується, ми готові запропонувати гідну йому альтернативу », — говорить директор ТОВ" Вест Мілз "Станіслав Луцкович.

Через социальные сети

или

Через социальные сети

или