All Retail
Опубликовано

«Епіцентр» передав сучасне обладнання для діагностики COVID-19

Група компаній «Епіцентр» передала Хмельницькому обласному лабораторному центру найсучасніше обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції  (ПЛР), яка дає можливість виявити Covit-19. Ампліфікатор Real-time CFX-96 Touch – один з п’яти високоточних шестиканальних апаратів для діагностики вірусу в Україні. 

До цього часу Хмельницька область була єдиною в країні, яка не мала належного обладнання для діагностики коронавірусу.

«Ми чуємо багато розмов про те, що нам потрібні експрес-тести для виявлення коронавірусу, і це дійсно так, але вони не дають змоги точно встановити діагноз і вчасно ізолювати носія. Саме цей апарат дозволить оперативно виявляти осіб, що вже захворіли незалежно від того на якій стадії їх хвороба», - зазначив голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет. 

За словами в.о. головного державного санітарного лікаря Хмельницької області Олега Балашова, ампліфікатор дозволить протягом 5-6 годин встановити наявність РНК вірусу Covit-19. Це допоможе оперативно ізолювати хворих, а також перевірити коло їх контактних осіб, що дозволить зменшити розповсюдження епідемії коронавірусу. 

Варто зазначити, що ампліфікатор призначено не лише для діагностики коронавірусу. Після закінчення епідемії він може використовуватися для інших лабораторних досліджень, таких як вірусний гепатит В та С, грип типу А та Б.

За словами заступника генерального директора, директора з роздрібної торгівлі ТОВ «Епіцентр К» Володимира Гончарова, компанія має намір вже найближчим часом забезпечити потреби області в засобах для боротьби з коронавірусом.

«Вже найближчими тижнями апарати ШВЛ, замовлені «Епіцентром», прибудуть в  Україну. Наша задача – першочергово забезпечити обладнанням інфекційні лікарні, які прийматимуть хворих. Надалі працюватимемо над тим, щоб апарати ШВЛ були в кожній районній лікарні. Також, згідно з потребами медичних закладів, компанія «Епіцентр» забезпечить Хмельниччину пульсоксиметрами, моніторами, інфузійними насосами, кисневими концентраторами, рентген-апаратами та захисними костюмами. Протягом тижня передамо у медзаклади області захисні костюми, окуляри, рукавички, дезінфектори. Ми надаватимемо підтримку Хмельниччині стільки, скільки це буде потрібно!», - сказав він.

В «Епіцентрі» підкреслили, що допомогу отримають всі обласні центри України. 100 апаратів ШВЛ, про які заявила компанія, – це лише перша партія обладнання. Наразі укладаються контракти на подальші поставки.

Для цього засновниками компанії «Епіцентр» Олександром та Галиною Герегами створено оперативний штаб, який знаходиться у постійному контакті з місцевою владою та реагує на потреби регіонів, забезпечуючи лікарів масками, респіраторами та дезінфікуючими засобами.

Через социальные сети

или

Через социальные сети

или