All Retail
Опубліковано

Американські виробники м'яса закрили кілька заводів через коронавірус

Виробництво м'яса на деяких заводах в США було припинено через побоювання поширення коронавіруса серед робітників, пише The Wall Street Journal.

JBS USA Holdings на два тижні закрила завод з переробки яловичини в Саудертоне в Пенсільванії, повідомив представник компанії. Підприємство, зокрема, виробляє яловичий фарш і має понад 1 тис. співробітників, минулого тижня поступово скорочувало операції, після того як кілька менеджерів з симптомами грипу були відсторонені від роботи. Робітники заводу в Саудертоне продовжать отримувати зарплату за 32-годинний робочий тиждень. Компанія буде здійснювати поставки в супермаркети з інших підприємств - пише Milknews

Глава підрозділу профспілки United Food and Commercial Workers (UFCW), яке представляє робітників заводу в Саудертоне, Уендел Янг повідомив про зростання кількості захворювань. Багато співробітників почали боятися виходити на роботу. "Минулого тижня зростання (кількості хворих) прискорилося, що призвело до труднощів на виробництві", - сказав він. JBS змінив розклад і місце розташування працівників, щоб створити дистанцію між ними, а особливості виробництва ускладнили ці зусилля, зазначив Янг. Крім цього, від 800 до 900 з 3 тис. працівників заводу JBS в Колорадо не працювали минулого тижня через побоювання зараження коронавірусом, заявила представниця місцевого відділення UFCW Кім Кордова.

За словами представника компанії, кількість співробітників, що не вийшли на роботу була менше на третину. Він також зазначив, що підприємство продовжує операції. Найбільший американський постачальник м'яса Tyson Foods, у свою чергу, оголосив у понеділок про тимчасове закриття свинокомбінату в Айові, після того як коронавірус було діагностовано більш ніж у 20 співробітників. Empire Kosher Poultry, найбільший в США виробник кошерного м'яса птиці, закрив завод у центральній Пенсільванії, після того як 550 співробітників заразилися коронавірусом. Компанія планує відновити операції 13 квітня. Sanderson Farms, ще один великий виробник м'яса птиці, 2 квітня оголосив про скорочення виробництва приблизно на чверть. Компанія тимчасово відсторонила від роботи 415 з 1,5 тис. робітників.

Глава компанії Джо Сандерс назвав цю міру "попереджувальною" і пояснив її зростанням числа зараження коронавірусом в регіоні. Тимчасове закриття окремих підприємств не повинно істотно позначитися на доступністі м'яса, принаймні, в короткостроковій перспективі, через припинення роботи ресторанів, зазначає глава Steiner Consulting Group Льон Штайнер. "У нас багато тваринного протеїну в США, більше, ніж ми можемо спожити", - сказав він. Тим часом близько 30 робочих птахофабрики pilgrim's Pride Corp у штаті Вірджинія вийшли на демонстрацію біля підприємства, після того, як у кількох їхніх колег діагностували коронавірус, повідомив представник компанії. Робочі закликали керівництво призупинити виробництво, але були розігнані поліцією.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або