All Retail
Відень
Опубліковано

Австрія відкриває магазини для покупців

Фото:
https://34travel.me

В Австрії ослаблені перші обмеження, введені після спалаху епідемії. Експерти застерігають від надмірного оптимізму, а великі торгові компанії скаржаться на те, що вони зазнають дискримінації з боку влади.

У передсвяткові дні австрійський уряд першим серед країн ЄС послабив деякі приписи, введені в березні після початку пандемії.

План передбачав відкриття після Великодня магазинів площею менше 400 кв. м., а також торгівельних точок, які пропонують будівельні матеріали та товари для саду та городу. З 1-го травня, якщо кількість заражень не збільшиться, торгові центри відновлять свою роботу. Готелі і ресторани, а також австрійські школи повинні відкритися після 14 травня.

Повідомляється, що в даний час число заражених в Австрії становить 14 тис. Ослаблення обмежень поширюється на кілька тисяч магазинів, АЗС та автомайстерень по всій країні. Згідно з постановою уряду, на кожних 20 кв. м. площі магазину може знаходитися один покупець.

Вхід у магазин дозволений тільки в масці. Магазин може працювати максимум до 19:00. Існують штрафи за порушення правил. Так, запуск більшої кількості клієнтів може обійтися в 3,6 тис. євро, вхід в торгову точку без маски - 25 євро.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або