All Retail
Опубліковано

Visa і Mastercard можуть підвищити комісію на операції з платіжними картками

Фото:
https://minfin.com.ua

Visa Inc. і Mastercard Inc. планують в цьому році підвищити комісію на багато операцій з платіжними картками, що, як очікується, особливо сильно вдарить по малому бізнесу, пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Про це повідомляє БизнесЦензор.

Мова йде про міжбанківські комісії, які рітейлери відраховують банкам, коли їх клієнти оплачують покупки з допомогою банківських карт. Розмір interchange fee може варіюватися в діапазоні від 1% до 3%

За даними газети, поки неясно, чи будуть зміни, які Visa і Mastercard в останні місяці, введені в разі продовження пандемії коронавіруса, яка і без того негативно позначилася на малих підприємствах.

Рішення про підвищення комісій були прийняті до поширення вірусу в США, і компанії можуть відкласти або зовсім відмовитися від цих планів, якщо ситуація в економіці погіршиться, відзначають співрозмовники видання. Обидві компанії вже перенесли на липень зміни, що стосуються зборів, які повинні були вступити в силу в цьому місяці, пославшись на пандемію.

Представник Visa повідомила WSJ, що компанія "не ухвалювала рішень щодо того, які зміни, при необхідності, будуть зроблені в майбутньому з урахуванням кардинально змінених умов, в яких працюють підприємства сьогодні".

Представник Mastercard не стала прямо коментувати можливі зміни, але зазначила, що відтермінування введення нових зборів "дозволила нашим клієнтам і партнерам зосередити увагу на своїй основній діяльності, щоб пережити це безпрецедентне час".

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або