All Retail
Опубліковано

Мінекономрозвитку затвердило держпідтримку аграріям: на що підуть гроші і в якому розмірі повернуться в економіку

Фото:
https://ru.depositphotos.com

У 2020 році збережено державну підтримку АПК для подальшого стимулювання галузі та досягнення соціально-економічного ефекту. Зокрема, в бюджеті закладено витрати у сумі 4 млрд грн за ключовими напрямами: тваринництво, фермерство, садівництво, компенсація вартості с/г техніки та компенсація відсотків кредитів. Таке рішення прийнято сьогодні, 13 квітня, на позачерговому засіданні Верховної Ради України, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

За внесення відповідних змін в Закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" проголосували 249 народних депутатів.

"При активній позиції Аграрного комітету ми повністю зберегли державну підтримку аграрної галузі. Основні програми орієнтовані на підтримку, в першу чергу, малих сільгоспвиробників і фермерів, розвиток локальних ринків збуту і відкриття нових експортних ринків. Ми очікуємо, що нинішня підтримка дозволять залучити близько 14,7 млрд грн інвестицій в економіку України та створити понад 85 тис. нових робочих місць", - прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Він додав, що закладені внутрішні інвестиції в агросектор будуть мати мультиплікативний ефект і позитивно вплинуть на розвиток суміжних галузей економіки.

Так, на підтримку шляхом здешевлення кредитів закладена сума у розмірі 1,2 млрд грн. Це надасть доступ с/г виробникам до пільгових кредитів та зменшить їх вартість до 5%. Очікується, що сукупний обсяг залучених кредитних ресурсів складе 16,4 млрд грн.

На підтримку галузі тваринництва виділено 1 млрд грн. За результатами програми очікується введення в експлуатацію більше 100 тваринницьких ферм і комплексів, створення 1700 додаткових робочих місць.

1 млрд грн залишився на компенсації по закупівлі техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Це збільшить обсяги реалізації вітчизняної техніки мінімум на 15% в 2020 році. Очікувані надходження податків і зборів до 2020 року від учасників програми і суміжних виробництв складуть близько 2 342,3 млн грн, з яких понад 550 млн грн - це податки на фонд оплати праці.

На програму розвитку фермерства та кооперативів заплановано спрямувати 400 млн грн. Підтримка у цьому напрямку спрямована на збільшення кількості об'єктів місцевої переробки сільськогосподарської продукції, збільшенню рівня зайнятості сільського населення, підвищення рівня знань і умінь сільського населення у виробництві сільськогосподарської діяльності.

На підтримку галузі садівництва, виноградарства та хмелярства - 400 млн грн. Очікується збільшення нових насаджень інтенсивного типу на площі понад 4,0 тис. га, збільшення продукції з високою доданою вартістю за рахунок будівництва об'єктів по зберіганню та переробці, нарощування експортного потенціалу, скорочення обсягів імпорту та створення нових робочих місць.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або