All Retail
Опубліковано

Засновник Amazon збільшив свій статок за день на $6,4 мільярда

Теги:
Amazon
Фото:
https://www.pinterest.com

Статки найбагатшої людини в світі, глави компанії Amazon Джеффа Безоса за день зросла на $6,4 млрд. Це відбулося на тлі рекордного зростання вартості акцій корпорації, пише Forbes.

Про це повідомляє БизнесЦензор.

Як зазначає видання, у вівторок, 14 квітня, до закриття торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі ціна акцій Amazon зросла на 5,3%. Таким чином, вартість одного цінного паперу склала рекордні $2238.

У зв'язку з цим стан Безоса, який володіє 11,2% акцій Amazon, різко зросла, збільшившись на $6,4 млрд (близько 5%) — до $138 млрд. Стан його колишньої дружини Маккензі Безос, яка при розлученні отримала частку в компанії, також істотно збільшилася. За день вона розбагатіла на $2,2 млрд, а її статки збільшилися до $44,8 млрд.

В цілому, незважаючи на кризу, з початку року акції Amazon зросли більш ніж на 20%. Причиною цього став попит, що різко виріс на послуги онлайн-гіпермаркетів і доставки в умовах пандемії та припинення роботи магазинів офлайн. Як зазначає Bloomberg, американці почали покладатися на онлайн-магазини навіть при покупці туалетного паперу та інших товарів першої необхідності. Для того, щоб впоратися зі зростанням попиту, Amazon оголосила про найм додатково 100 тис. співробітників. Разом з тим, в США на деяких складах компанії почалися протести працівників, незадоволених браком коштів індивідуальної захисту і неможливістю забезпечити соціальну дистанцію на робочих місцях.

В кінці березня The Wall Street Journal підрахувала, що Безос зумів заощадити на кризі близько $1,9 млрд завдяки тому, що вчасно розпродав частину належних йому активів в лютому-березні, до обвалу американського фондового ринку. Так, протягом першого тижня лютого він продав акцій Amazon приблизно на $3,4 млрд. За підрахунками аналітиків, якби він протримав папери до 20 березня, то втратив би через зниження котирувань $317 млн.

В цілому, Безос виявився єдиним в топ-10 найбагатших мільярдерів, чиї статки з початку 2020 року збільшилася.

В умовах масового зростання безробіття і скорочення робочих місць Безос пожертвував раніше $100 млн на програму Feeding America, яка підтримує продуктами харчування понад 40 млн бідних у США через мережу їдалень і притулків.

Він пояснив це тим, що благодійні організації, які беруть на себе таке завдання, часто покладаються на мережі ресторанів та закладів громадського харчування, які жертвують їм продукти, а ті в умовах самоізоляції припиняють працювати.

Крім того, Amazon разом з Microsoft пожертвували $1 млн у фонд боротьби з коронавірусом в Сіетлі, де розташована штаб-квартира компанії, також Amazon заснував фонд в розмірі $25 млн для допомоги своїм водіям та іншим працівникам.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або