All Retail
Опубліковано

Як коронавірус вплинув на сільське господарство в світі

Фото:
https://agrovesti.net

Коронавірусна пандемія робить істотний вплив на сільське господарство. Надлишок продуктів харчування, нестача робочої сили, а також зміни споживчого попиту завдає шкоди не тільки дрібним фермерам, але і великим виробникам по всьому світу.

Про це пише AgroPortal.ua

1. Молочний сектор під загрозою

Оскільки в деяких країнах кав'ярні повністю закриті, стає реальним надлишок молока. У США фермери змушені скидати 14 млн літрів молока щодня через порушення в постачанні. У Великобританії це близько 5 млн літрів на тиждень.

2. Урожай йде у відходи

Деякі виробники намагалися зосередитися на потребах звичайних покупців. Однак це змінило ринковий попит, і надлишкові запаси залишаються проблемою у всьому секторі. Наприклад, деяким фермерам доводиться знищувати до 750 тис. яєць щотижня.

В Індії чайні плантатори попереджають, що заходи з блокування вже призвели до того, що перша хвиля їх дорогоцінного врожаю в Дарджілінге пропала, і є побоювання за другу.

3. Недостак робочих

Фермери також зіштовхуються з проблемами через брак персоналу. Керівні принципи самоізоляції і соціального дистанціювання уповільнюють вибір місць роботи, а національні обмеження порушують звичайний міжнародний потік робочої сили в галузі.

Минулого тижня Німеччина зробила виняток, щоб дозволити тисяч румунських та польських робочих прилетіти для допомоги з урожаєм полуниці і спаржі. У Великобританії також була запущена кампанія «Нагодуй націю», щоб спонукати домашніх працівників ліквідувати будь-які трудові прогалини щоб уникнути харчових відходів.

4. Зміна споживчого попиту

Пандемія призвела до деяких змін у споживчих звичках. Наприклад, у Великобританії в останні тижні виріс попит на борошно. Це пов'язано з тим, що люди, які застрягли в дома, все частіше звертаються до домашньої випічки. У той же час, французькі покупці все частіше купують більше екологічно чистих продуктів харчування.

Деякі частини харчової промисловості отримують вигоду від мінливих звичок споживання. Наприклад, продажу апельсинового соку в США, які поступово знижувалися, різко зросли на 38% у порівнянні з торішніми показниками.

5. Невикористаний запас

Взяти, приміром, закриття британських пабів. Велика частина нинішніх поставок пива тепер може бути витрачена даремно згідно з урядовими правилами. У деяких сортів пива термін придатності — всього кілька тижнів, а це означає, що тисячі невикористаних бочок можуть бути непридатними до використання до моменту зняття карантину.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або