All Retail
Опубліковано

Українські ТРЦ за час карантину втратили близько 7 млрд грн

Теги:
ТРЦ
карантин
Фото:
Unian.ua

Торгово-розважальні центри України за два місяці карантину втратили близько 7 млрд грн орендних надходжень, а їхні орендарі – понад 50 млрд грн товарообігу, підрахували в Українській раді торгових центрів (УРТЦ).

"За нашими оцінками, українські ТРЦ за два місяці карантину втратили близько 7 млрд грн орендних надходжень. Орендарі українських ТРЦ втратили за два місяці понад 50 млрд грн товарообігу. Постраждали також всі обслуговуючі компанії. Ті орендарі, які працювали під час карантину (продуктові магазини, засоби зв'язку), втратили в оборотах від 15% (супермаркети) до 50% і більше (засоби зв'язку, зоотовари, побутова хімія тощо)", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава УРТЦ, операційний директор "Будхаус Груп" Максим Гаврюшин.

Він зазначає, що масового відтоку орендарів поки не спостерігається, є поодинокі випадки закриття магазинів.

"У період, коли ТЦ закритий і оренду не нараховують, нелогічно розривати договір оренди і кидати магазин, в який вкладено великі гроші, тому що практично ніяких витрат бізнес не несе. Після початку роботи, коли багато хто зіткнувся з необхідністю платити в повному обсязі оренду і зарплату, багато торгових підприємств можуть закритися", - припускає Гаврюшин.

Він прогнозує, що для слабких ТЦ це буде непростий рік в плані вакантності і рівня орендних ставок. Частка вільних площ у таких ТЦ може зрости до 10-20%, тоді як успішні ТЦ будуть залишатися заповненими.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або