All Retail
Опубліковано

На сьогодні є всі передумови для подорожчання хліба на 10-15% – "Київхліб"

Теги:
зростання цін
ціни на продукти
Фото:
https://pro-consulting.ua

Станом на сьогодні є всі економічні передумови для подорожчання хліба на 10-15%, однак ніхто з виробників хліба ціни зараз не підвищував, враховуючи ситуацію з коронавірусом і купівельною спроможністю громадян.

Про це в інтерв'ю liga.net заявив гендиректор компанії "Київхліб" Володимир Череда.

"Станом на сьогоднішній день є всі економічні передумови для подорожчання хліба на 10-15%. Адже за поточний сезон ціни на зерно зросли майже на 30%, борошно подорожчало на 22-25% в залежності від сорту (а це 40% від собівартості хліба). Однак ніхто з виробників хліба ціни зараз не підвищував, оскільки всі розуміють, що купівельна спроможність під час кризи падає.

Скоро місяць, як багато людей не працює через карантин. І підвищення цін ні до чого доброго не приведе, тому що мало хто має фінансову подушку на більш тривалий період", - сказав Череда.

"Ми звернулися до держави через те, що ціни на зерно почали стрімко рости. І просили, щоб держава виступила з інтервенцією на внутрішній ринок, щоб трошки призупинити подорожчання.

Якщо б у нас були запаси достатні, то хай би і 40 млн т експортували. Але в нашій ситуації вже сьогодні треба розуміти, що через посушливу весну урожай наступного року може бути гірше попередніх", - пояснив він.

За його словами, виробники хліба поки готові тримати ціни на хліб.

"Держава пообіцяла дати 160 тисяч т пшениці для переробки на борошно для внутрішнього споживання. Якусь частку вже викинув на ринок Аграрний фонд", - додав Череда.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або