All Retail
Опубліковано

Кілька хитрощів від Barin House - і ідеальна меблі для офісу вашi

Фото:
https://barin.ua

Облаштування офісу відіграє важливу роль для компанії. Ви повинні зробити все, щоб тут було приємно знаходитися не тільки вашим співробітникам, але і клієнтам.

Тому меблі для офісу повинна бути вибрана за всіма правилами: бути практичною, комфортним і стильним. Це здається нереальним, але з допомогою рад Barin House ви знайдете такі необхідні предмети інтер'єру.

 Які нюанси варто враховувати?

Для якої кількості співробітників підбираєте меблі

Якщо у вас невеликий колектив, то вибір досить великий. Ви можете експериментувати в створенні комфортного місця. Для великого колективу намагайтеся підбирати стандартні і зручні варіанти.

Яке приміщення облаштовуєте

  • Якщо мова йде про адміністратора, то важливо подбати про робочоме місце для секретаря та зону очікування для відвідувачів. Також подумайте про вішалки, щоб клієнти могли залишити свій одяг.
  • Для співробітників організуйте зручний робочий простір. Пам'ятайте, що формат open space відрізняється від традиційного. Відповідно і меблі потрібно підбирати з урахуванням цих вимог. Наприклад, для відкритого простору не будуть зайвими столи з перегородками. Останні добре захищають працівників від шуму.
  • У кабінеті керівника крім робочого місця варто ще подбати про столі та стільцях для проведення нарад або переговорів. Якщо дозволяють розміри кабінету, можете придбати невеликий диван.
  • У зоні відпочинку для співробітників поставте кілька крісел і маленький стіл.

Стилістичні переваги

Підбирайте меблі в одному стилі. Намагайтеся уникати вигадливих форм, кричущих фарб. Купуйте столи, стільці, які навіть через кілька років залишаться актуальними.

Вибираючи офісні меблі, пам'ятаєте, що ваші співробітники тут будуть проводити по 8 годин в день. Тому потурбуйтеся про максимальний комфорт. А ще не забувайте про естетичну складову. Користуючись порадами Barin House, ви зможете підібрати меблі в офіс, яка буде відповідати всім вимогам.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або