All Retail
Опубліковано

Нацбанк спростив зняття готівки з банківського рахунку в касах кафе та магазинів

Теги:
супермаркет
Фото:
https://karachun.com.ua

З 1 серпня власникам електронних платіжних засобів (наприклад, платіжних карток) стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, які використовують реєстратори розрахункових операцій.

Відповідні зміни в порядок здійснення та обліку цих операцій затверджено постановою правління Національного банку України (НБУ) №59 від 7 травня, яке набуде чинності з 25 травня, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу регулятора.

"Така послуга буде сприяти зменшенню тінізації економіки, подальшого розвитку безготівкового сегмента і зростання фінансової інклюзії громадян в цілому", – наголошується в повідомленні.

Зокрема, Національний банк передбачив також застосування суб'єктами господарювання поряд з паперовими електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.

Крім того, Національний банк розширив можливості суб'єктів господарювання щодо здійснення операцій з переказу готівки в національній валюті через фінансові установи, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення таких операцій.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або