All Retail
Опубліковано

У Дніпрі побудують МФК «Єрмолаєв Центр», який поєднає у собі стилістику знакових об'єктів відомого забудовника

У грудні 2020 року в центрі Дніпра стартує будівництво нового багатофункціонального комплексу - Ermolaev Center. Об'єкт названий ім'ям відомого забудовника міста - Вадима Єрмолаєва. Стилістика центру буде співзвучна з іншими знаковими об'єктами, зведеними бізнесменом.

Вадима Єрмолаєва називають "містоутворюючою людиною". Він є інвестором девелоперської компанії Alef Estate і побудував в Дніпрі такі знакові об'єкти, як Катеринославський бульвар, ТРК "МОСТ-сіті", МФК "Cascade Plaza", ДЦ "Призма", ТДЦ "Босфор" та інші. А в квітні поточного року Alef Estate відновила реалізацію грандіозного МФК "Брама", будівництво якого Вадим Єрмолаєв планував ще з 2008 року. МФК "Брама" повинен стати найвищою будівлею міста і найвищим житловим будинком України.

Новий об'єкт, Ermolaev Center, розташується недалеко від Катеринославського бульвару і стане наступним кроком у планомірному перетворенні цієї частини міста в соціально активне середовище. Ermolaev Center стане прикладом тієї аскетичної і прагматичної архітектури, яку визнавав Олександр Дольник, що спроектував знакові об'єкти для Вадима Єрмолаєва.

Загальна стилістика і якісний підхід будуть об'єднувати в єдине сучасне середовище той європейський куточок міста, який вдалося реалізувати Вадиму Єрмолаєву.

Новий МФК буде гармонійно вписаний в міське середовище. Він стане логічним продовженням містобудівного ансамблю "Міська стіна", який оформляє підніжжя першого центрального пагорба міста Дніпро. В цей ансамбль також входять і інші об'єкти Alef Estate - МФК «Каскад-Плаза», ЖК «Катеринославський».

В процесі будівництва комплексу буде реконструйовано цілий квартал, який зараз знаходиться в стані занепаду - квартал, обмежений вулицями Шевченка, Південної, Паторжинського і Гоголя. Перевтілення ділянки буде підпорядковане комплексному баченню та єдиній концепції: крім МФК Ermolaev Center на ньому розміститься ще один висотний об'єкт. Разом вони утворюють новий центр комерції та відпочинку в місті.

Ermolaev Center буде складатися з трьох будинків різної поверховості. 4-поверховий, що виходить на червону лінію, буде мати торгово-офісне призначення. Середній 13-поверховий буде використовуватися як офісна будівля і розташується перпендикулярно вул. Шевченка. Висотний 19-поверховий, що знаходиться всередині кварталу, планується житловою вежею.

Також проектом передбачається створення експлуатованих дахів, великого озелененого простору загального користування і внутрішньої частини кварталу з зонами відпочинку.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або