All Retail
Опубліковано

Дешевий імпорт продовжує заважати українським виробникам сиру

Теги:
сир
Фото:
wz.lviv.ua

Вітчизняні сировари могли б непогано заробити в нинішніх умовах зниження цін на сировину і щодо нормального купівельного попиту.

Але є одна серйозна перешкода — потік дешевих європейських сирів в Україну не вичерпується, відзначають аналітики «Інфагро».

«У конкуренції з імпортними сирами вітчизняним сироварам доводиться постійно працювати з великими знижками, відштовхуючись від базових цін у межах 145-165 грн/кг», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз трохи легше стало працювати операторам, націленим на ринки, де знову дозволили торгівлю. З реалізацією в сегменті HoReCa поки проблема, але найближчим часом і цей канал, схоже, запрацює.

«Поставки основного імпортеру українського сиру, Казахстану, поки сильно залежать від карантину. Казахстан не готовий зараз купувати в колишніх обсягах ні сир, ні сирний продукт, знижуючи ціни попиту.

У квітні ввезення сирів хоч і зменшилося, але все одно склало близько 2,5 тис. т (у тому числі твердих сирів 1,6 тис. т), що в 2,2 рази більше квітневого показника минулого року. У травні навряд чи можна очікувати, що імпорт сиру продовжить знижуватися», — прогнозують експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або