All Retail
Опубліковано

Кількість операцій з платіжними картками збільшилася на 25%

Теги:
НБУ
Фото:
https://karachun.com.ua

Загальна кількість операцій (безготівкових та отримання готівки) з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за підсумками січня-березня 2020 року склала 1,39 млрд, а їх сума – 920,5 млрд грн, що більше, ніж за відповідний період 2019 року на 24,5% і 15,6% відповідно.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку України в Facebook, передає БизнесЦензор.

"Українці впевнено надають перевагу безготівковим операціям з використанням платіжних карток. В основному - завдяки розширенню безконтактної платіжної інфраструктури та змін у платіжних звичках. У той же час в першому кварталі цього року додатковим фактором, що сприяв відмові населення від готівки, було поширення пандемії коронавіруса", – наголошується в повідомленні.

Так, у січні-березні 2020 по кількості та сумі переважали саме безготівкові операції. Кількість безготівкових операцій склало 1 183,2 млн (85,4% всіх операцій), а сума – 503 млрд грн або 54,6% від суми усіх операцій з картками (в минулому році, за підсумками першого кварталу, показник становив 49,7%).

Відзначається також, що українці все частіше користуються безконтактними і токенізованими картками. В цілому третина платіжних карток (31%, або 11,3 млн штук), із застосуванням яких були здійснені видаткові операції в березні 2020 року, – це безконтактні і токенізовані картки.

У той же час безготівкові операції з використанням безконтактних і токенізованих карток становили майже половину від загальної кількості і суми безготівкових операцій у торговельних мережах (на 49,1% і 48,7% відповідно).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або