All Retail
Опубліковано

В Україні зафіксували рекордно високі ціни на полуницю

Теги:
полуниця
Фото:
https://zakaz.ua

В Україні зафіксовані рекордно високі ціни на полуницю за останні п'ять років, повідомляє Українська плодоовочева асоціація.

Про це з посиланням на прес-службу асоціації повідомляє БізнесЦензор.

Станом на початок червня 2020 року оптові партії якісної суниці садової (полуниці) продаються за 65-75 грн/кг, в той час як продукція низької якості, якої теж зараз чимало на ринку внаслідок дощової і похмурої погоди, пропонується в середньому по 40 грн/кг.

"Варто відзначити, що в цьому році ціни на суницю є рекордно високими не тільки за останні п'ять років, але й історично для цього періоду часу. Для порівняння, на початку червня 2019 року якісну суницю садову можна було придбати в середньому по 25-30 грн/кг. Приблизно в такому ж діапазоні коливалися ціни і на початку червня 2018 року", — сказано в повідомленні.

Експерти відзначають, що на сьогоднішній день фермери, які змогли отримати врожай полуниці в непростих погодних умовах 2020 року, можуть заробити в середньому в 2-2,5 рази більше на реалізації кожного кілограма, ніж в минулому сезоні.

Головною причиною подорожчання полуниці аналітики називають погодні умови — зокрема, травневі заморозки, коли була втрачена значна частина врожаю.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або