All Retail
Опубліковано

Виробництво хліба впало на 14%

Теги:
хліб
Фото:
agropolit.com

Українські підприємства за січень-травень 2020 р. виробили 314,5 тис. т хліба та хлібобулочних виробів, що на 13,8% нижче, ніж за аналогічний період попереднього року.

Про це повідомляє асоціація «Мукомол України» з посиланням на дані Держстату.

Зокрема, пшеничного хліба за звітний період було вироблено 127,1 тис. т, що на 14,5% менше, ніж роком раніше.

При цьому в травні було вироблено 61,7 тис. т хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання (-15,6%). І на кінець місяця запаси продукції на складах підприємств-виробників досягали 377,3 т.

Крім того, обсяг виробництва борошна за п’ять місяців склав 609,2 тис. т (-11,2%), в т. ч. за травень — 100,2 тис. т (-24,7%). Запаси борошна на українських складах на кінець травня досягали 44,8 тис. т.